terrazzotegels-info

De Terrazzotegel

De Terrazzotegel is een Italiaans product dat in de Jaren 30 in Nederland onder de naam Granitotegel bekendheid genoot. Vroeger werden deze vloeren gemaakt van natuursteen afval dat vermaken was en beton. Dit werd dan vervolgens geslepen en als laatste glad gepolijst, een zeer intensief werk dat in een tijd waar arbeidsloon niet hoog was minder woog dan nu.

Echt Italiaans

De gesmeerde vloeren kom je vaak onder een tegelvloer tegen, bij oma als douchebak of in een wat sjiekere jaren 30 woning in de hal. Vaak zijn de vloeren gebarsten wat ook meteen het euvel is van een gesmeerde terrazzo of granietovloer. Gelukkig is dit typisch Italiaanse product in tegelvorm te krijgen in een sterkere variant zodat ze wel perfect met vloerverwarming, niet barsten en de kosten bij lange na niet in de buurt komen van een gesmeerde vloer. Het resultaat is net zo mooie, het materiaal en de uitstraling zijn hetzelfde.

Kijk ook eens bij de wandtegels, deze hebben wij speciaal geselecteerd uit ons winkel assortiment en passen zeer goed bij de terazzotegels.